• De samenleving als atelier en kunstwerk

  De samenleving als atelier en kunstwerk

  Essay van Christiaan Weijts over de tiendelige podcastreeks ‘Wat doet dat hier?’ waarin negen beeldende kunstprojecten worden geportretteerd die zich nadrukkelijk richten op maatschappelijke vraagstukken. Schrijver en essayist Christiaan Weijts onderzoekt hoe zij de aloude discussie over autonomie en engagement in een nieuw licht zetten.

 • Podcast #10: Epiloog

  Podcast #10: Epiloog

  In de tiende en tevens laatste aflevering van onze podcast Wat doet dat hier? ging Esther Didden in gesprek met zes kunstenaars die allemaal in één van de eerdere afleveringen uit deze serie centraal stonden.

 • Podcast #9: Elke Uitentuis en We sell reality

  Podcast #9: Elke Uitentuis en We sell reality

  In de negende aflevering van de podcast Wat doet dat hier? spraken Esther Didden en co-host Birte ten Hoopen met beeldend kunstenaar en mensenrechtenactivist Elke Uitentuis en co-directeur van Framer Framed Cas Bool.

 • Podcast #8: Re-creatie Reinaerde

  Podcast #8: Re-creatie Reinaerde

  In de achtste aflevering van de podcast Wat doet dat hier? spraken Esther Didden en co-host Kamiel Verschuren met beeldend kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, en met filmmaker Floor Hofman. Ook spraken ze met Nanda Lippens van Reinaerde. Sjaak Langenberg en Rosé de Beer werken al jaren samen met zorgorganisatie Reinaerde. Samen met…

 • Podcast #7: Volkshortus Selwerd

  Podcast #7: Volkshortus Selwerd

  In de zevende aflevering van de podcast ‘Wat doet dat hier?’ spraken Esther Didden en co-host Kamiel Verschuren met beeldend kunstenaars Saskia Janssen en George Korsmit. Nicoline Wijnja van Kunstpunt Groningen nam ook deel aan het gesprek.

 • Podcast #6: Tirzo Martha

  Podcast #6: Tirzo Martha

  In de zesde aflevering van de podcast ‘Wat doet dat hier’ spraken Esther Didden en co-host Rachel Bacon met beeldend kunstenaar Tirzo Martha en zijn goede vrienden Kitty Zijlmans en Rob Perree.

 • Podcast #5: The Butterfly House

  Podcast #5: The Butterfly House

  Kunstenaars moeten met hun werk niet alleen laten zien dat het slecht gaat met de natuur, maar een stap verder gaan en werkelijk het verschil maken, aldus Stefan Cools in ‘Wat doet dat hier?’

 • Podcast #4: Ida van der Lee

  Podcast #4: Ida van der Lee

  Ida van der Lee vertelt over haar project Namen en Nummers in de Oosterparkbuurt in Amsterdam. In de vierde aflevering van de podcast Wat doet dat hier? gaan Esther Didden en co-host Rachel Bacon met haar in gesprek. Daarnaast horen we Wendela Kloosterman, een van de nauw bij het project betrokken vrijwilligers.

 • Podcast #3: Ambassade van de Noordzee

  Podcast #3: Ambassade van de Noordzee

  In de derde aflevering van onze podcast ‘Wat doet dat hier?’ spraken Esther Didden en co-host Khadija al Mourabit met algemeen directeur Thijs Middeldorp en artistiek directeur Harpo ’t Hart van de Ambassade van de Noordzee. Ook spraken ze met Laura Burgers, schrijver en jurist, werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en lid van het…

 • Podcast #2: Melle Smets en Huis van de Toekomst

  Podcast #2: Melle Smets en Huis van de Toekomst

  ‘Het is in onze samenleving nodig dat kunstenaars doelen stellen die de politiek laat liggen’, dat is de stelling van de tweede aflevering van onze podcastserie Wat doet dat hier?. In deze aflevering spraken Esther Didden en co-host Khadija al Mourabit met kunstenaar Melle Smets over Huis van de Toekomst in Rotterdam.

 • Podcast #1: Space Cowboys

  Podcast #1: Space Cowboys

  Esther Didden en co-host Khadija al Mourabit praten met kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer (de Space Cowboys) over het Slavernijmonument dat zij maakten voor Tilburg. Daarnaast komt Eardly van der Geld aan het woord, voorzitter van de Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg, één van informele opdrachtgevers van het Tilburgse Slavernijmonument. De formele opdrachtgever is…

 • Podcast ‘Wat doet dat hier?’

  Podcast ‘Wat doet dat hier?’

  Onder de titel Wat doet dat hier? brengt BK-informatie een tiendelige podcastserie over kunstenaars en de maatschappelijke vraagstukken waar zij zich mee bezighouden. De eerste aflevering lanceerden we op 4 november.

nl_NL_formalDutch