Over BK-informatie

Veertig jaar geleden werd BK-informatie opgericht op initiatief van de Rijksgebouwendienst en de grote steden vanuit de behoefte aan een eigen vakblad voor kunstenaars. In de loop der jaren plaatsten we ruim 1600 advertenties voor kunstopdrachten in de openbare ruimte –veel lezers hebben bijgedragen aan het tot stand komen van deze wereldwijd unieke kunstgeschiedenis.

In de loop der jaren plaatsten we ruim 1600 advertenties voor kunstopdrachten in de openbare ruimte

Onze oorsprong ligt dus in kunst in de openbare ruimte. Dat is nog steeds onze focus, al informeren we onze lezers veel breder dan dat. Ons motto is niet voor niets “Wie wil weten wat er speelt in de beeldende kunst leest vakblad BK-informatie”.
We informeren beeldend kunstenaars en personen werkzaam in de beeldende kunst met gerichte en objectieve informatie waar beeldend kunstenaars hun voordeel mee kunnen doen. BK-informatie brengt vraag en aanbod voor professionele beeldende kunstenaars samen. De ca. 7.000 abonnees en 10.000 lezers –85% beeldend kunstenaar waaronder veel jonge kunstenaars– onderstrepen dat. Het blad wordt niet gesubsidieerd en is voor iedereen betaalbaar.

BK-informatie verschijnt acht maal per jaar en is een uitgave van de gelijknamige stichting BK-informatie. Een vakblad voor beeldend kunstenaars dat voornamelijk informatie bevat die is gericht op de beroepsuitoefening van professionele beeldend kunstenaars.

Naast berichtgeving over het beeldende kunstbeleid van de rijksoverheid, van provincies en gemeenten, van instellingen en organisaties, bevat BK-informatie advertenties voor opdrachten en aankopen, oproepen voor Artist-in-Residence programma’s, aankondigingen van internationale wedstrijden, prijzen, stipendia en mogelijkheden voor deelname aan projecten en manifestaties.

Elk nummer bevat foto’s van een actueel onderwerp.

Bankgegevens Stichting BK-informatie
IBAN: NL96 INGB 0000 2595 13
BIC: INGBNL2A (verplicht buiten Nederland)

BK-informatie onderschrijft de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit en Inclusie