Agenda

04 apr 2023

Fonds Kwadraat Speeddate

De Fonds Kwadraat Speeddate wordt voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met partner CBK Rotterdam op dinsdag 4 april van 13.00 – 15.30 uur in de Kunsthal, Rotterdam. De bijeenkomst staat in het teken van ontmoeting en verbinding tussen kunstenaars en kunstliefhebbers / professionals in de kunstwereld. 25 Kunstenaars en 25 kunstliefhebbers / professionals gaan in vier rondes van tien minuten speeddaten.

Open in nieuwe tab

21 mrt 202321 aug 2023

Biënnale Noordwijk

De manifestatie vindt plaats in de vier Noordwijkse dorpskernen en telt twaalf kunstinstallaties gemaakt door nationale en internationale, beginnende en al meer gearriveerde kunstenaars. Het thema van de eerste Biënnale Noordwijk handelt over de relatie tussen mens en natuur en ons vermogen tot aanpassen. De kunstenaars creëren op de route nieuwe mogelijkheden en vergezichten, en bieden een moment van reflectie op een toekomst in transitie. Alle werken zijn geïnspireerd op het Noordwijks landschap en op het zelfherstellend vermogen van mens en natuur in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

Open in nieuwe tab

20 apr 202322 apr 2023

Urgency Intensive

Tijdens dit event worden de rol en de maatschappelijke betekenis van kunst, vormgeving en creatieve praktijken verkend in relatie tot de klimaaturgentie. De Urgency Intensive biedt gelegenheid tot ontmoeting en discussie over de prangende onderwerpen van onze tijd, waarbij de genodigde vooraanstaande en opkomende professionals met het bredere publiek in contact komen en bruggen tussen disciplines en interessegroepen worden geslagen. Kennisuitwisseling, participatie en debat worden aangemoedigd in een programma van lezingen, gesprekken, workshops, performances en andere horizontale discursieve formats.

Open in nieuwe tab

30 mrt 2023

Day of the Young Artist

Kunstpodium T organiseert jaarlijks de Day of  the Young Artist in samenwerking met Museum De Pont in Tilburg. Deze dag biedt een interdisciplinair programma waarbij de dialoog tussen nieuwe kunstenaars, kunstacademies en de professionele kunstwereld centraal staan. Wat is de identiteit van de kunstenaar en wat is zijn rol in de kunstwereld en in de samenleving?…

Open in nieuwe tab

24 mrt 202324 sep 2023

Exodus

EXODUS toont werk van 28 kunstenaars gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden en vertelt samen een meerstemmig verhaal.

Open in nieuwe tab

04 mrt 202323 apr 2023

Plooien in Tijd

De Boterhal in Hoorn, een monumentaal pand waarin de tijd zichtbaar zijn sporen achterliet (schimmelvlekken, butsen, krassen naast prachtige versieringen op eeuwenoude ossenbloed-rode balken), past bij het werk van beeldend kunstenaars Mieke Marx, Martin Fenne, Suzan Drummen en Caroline de Roy, waarin soortgelijke processen zichtbaar zijn.

Open in nieuwe tab

04 feb 202326 mrt 2023

State of the Art

De Limburgse Kunstkring is een kleine groep kunstenaars uit Nederlands en Belgisch Limburg. Het doel van de expositie is om een indruk te geven van de actuele samenstelling van de groep en om de kwaliteit van het werk van de individuele leden te tonen.

Open in nieuwe tab

25 feb 202302 Jul 2023

Positions: Elsewheres

In deze editie van Positions: Elsewheres presenteren Andrius Arutiunian, Louis Braddock Clarke en Zuza Zgierska, Iliada Charalambous, Anastastija (Nastija) Kiake en Narges Mohammadi, nieuw en recent werk. Ze tonen werken die verbonden zijn aan het hier en nu in de stad, maar zich tegelijkertijd verhouden tot ‘elders’.

Open in nieuwe tab

03 mrt 202307 mei 2023

The Grand Palace of Everyone

The Grand Palace of Everyone rolt een zwart-witte loper uit voor het werk van meer dan zestig kunstenaars in 26 bestaande en nieuwe samenwerkingen tussen talentvolle en toegewijde kunstenaars.

Open in nieuwe tab

25 mrt 202303 sep 2023

Expo Galateaprijs

Eind 2022 werden kunstenaars met een recent migratieverleden opgeroepen zich aan te melden via een open call. Een jury selecteerde acht kunstenaars die kans zullen maken op de Galateaprijs 2023.

Open in nieuwe tab

02 apr 202325 Jun 2023

Through Bone and Marrow

In Through Bone and Marrow reiken vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland nieuwe, alternatieve verbintenissen aan tussen mens, natuur en techniek.

Open in nieuwe tab

03 mrt 202330 apr 2023

Het Archief

Het Archief is een tijdelijke kunstprojectruimte op de begane grond van het oude Rotterdamse gemeentearchief, waar de samenstelling van de expositie elke week wisselt; de kunstestafette. Een nieuwe kunstenaar vervangt een werk waardoor er een nieuwe context en expositie ontstaat, met nieuwe confrontaties en ontmoetingen.

Open in nieuwe tab

09 mrt 202328 mei 2023

Táctica Sintáctica

De tentoonstelling gaat tegen de regels van het museum in om het lichaam de ruimte te geven. De kunstwerken staan verspreid over de ruimtes, sommige gedeeltelijk verborgen, andere kunnen alleen worden bekeken als bezoekers bereid zijn te hurken, te klimmen of te knielen.

Open in nieuwe tab

09 mrt 202322 apr 2023

Local Heroes

Werk wordt getoond van vijf bijzondere, opkomende kunstenaars. Ze werken alle vijf in het snelst groeiende stadsdeel Amsterdam Zuidoost, en delen een focus op identiteit en de eigen geschiedenis. De tentoonstelling is een viering van diversiteit in disciplines, technieken en thema’s.

Open in nieuwe tab

02 apr 202328 mei 2023

Houtskool, het materiaal – de verbeelding

Tijdens dit samenwerkingsproject is houtskool de bron van onderzoek, vragen en experiment. Want ook in de hedendaagse kunstenaarspraktijk speelt dit oude tekenmateriaal nog steeds een belangrijke rol. Hoe gebruiken en maken hedendaagse kunstenaars dit materiaal en wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kunnen we de opgedane kennis ook delen met andere collega’s, die niet aan het project deelnemen? Kloster Bentlage van 2 april tot en met 28 mei 2023. Rijksmuseum Twenthe Enschede van 21 Januari tot en met 5 mei 2024.

Open in nieuwe tab
ADVERTENTIES