Agenda

03 Jun 202210 Jul 2022

State op Fashion Biënnale

Mode is van oudsher een manier om te communiceren over wie we zijn, over hoe we ons voelen, over hoe we ons verhouden tot elkaar, tot andere diersoorten en tot de natuur. Maar gaandeweg heeft het industriële modesysteem, met groei en winst als belangrijkste doelstellingen, een dominante positie verworven. Als gevolg hiervan zit de mode-industrie gevangen in een cyclus van overproductie die een cultuur van overconsumptie voedt. A society that cares, is a society prepared for repairs (Een samenleving die zorgt, is een samenleving die bereid is te repareren)’, aldus de co-curatoren Fashion Open Studio en Not Enough Collective.

Open in nieuwe tab

04 Jun 202205 Jun 2022

Land Art Weekend

Tijdens het Land Art Weekend staat bij elk landschapskunstwerk een ervaren gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Daarnaast vinden op verschillende locaties activiteiten plaats. Makers vanuit verschillende disciplines organiseren activiteiten bij de kunstwerken, waaronder een tekenworkshop, vr-voorstelling, locatietheater en performances.

Open in nieuwe tab

19 mei 202222 mei 2022

Rijksakademie Open Studios – Amsterdam

De Rijksakademie opent weer haar deuren voor de jaarlijkse Open Studios, waar 46 artists-in-residence de uitkomst van een periode van experiment, onderzoek en de productie van nieuw werk, delen met het publiek.

Open in nieuwe tab

14 mei 202222 mei 2022

Portretbiënnale

De tweejaarlijkse tentoonstelling toont niet alleen bijdragen van leden, maar ook van gastkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Open in nieuwe tab

19 mei 2022

Pilcrow

Evenement ter afsluiting van een serie van vier publicaties, de Pilcrow series, die de afgelopen twee jaar zijn uitgegeven. De publicaties bestaan uit gevonden beeld en tekst van Wikipedia, samengesteld door telkens een andere kunstenaar. Ze sluiten de reeks af door de publicaties te performen en ze te voorzien van discursieve context. De performatieve gebaren worden gedaan door Kim David Bots, Romy Day Winkel, Annosh Urbanke, Callum Dean en Jan-Pieter ’t Hart. Het evenement vind plaats in OT301 in Amsterdam.

Open in nieuwe tab

17 mei 202222 mei 2022

FLAM#9 – Live Art –

FLAM #9, Live Art Amsterdam, is een zesdaagse manifestatie met grensverleggende en experimentele live art van lokale en internationale kunstenaars op drie locaties in Amsterdam. De performances en audiovisuele installaties zoeken naar persoonlijke interactie en brengen maatschappelijk relevante onderwerpen aan het licht. Verwacht ervaringen rondom gender, rituelen, sociale en culturele identiteiten, politieke thema’s en de relatie die we aangaan met onze omgeving.

Open in nieuwe tab

31 mei 2022

DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland

Culturele organisaties en makers in Fryslân, Groningen en Drenthe kunnen op dinsdag 31 mei deelnemen aan DutchCulture on Tour, een informatie- en netwerkevent over internationale culturele samenwerking. Wat kun je doen om je internationale netwerk te vergroten? Hoe vind je professionele partners in het buitenland? Welke programma’s en subsidieregelingen zijn er om een internationale samenwerking aan te gaan? En wat voor rol spelen de Nederlandse ambassades hierin? Bij de verschillende presentaties en infosessies tijdens dit event komen deze vragen aan bod. Aanmelden vóór 25 mei:…

Open in nieuwe tab

18 Jun 202225 sep 2022

documenta 15

Tijdens de documenta, die eens in de vijf jaar wordt gehouden, worden honderd dagen lang de ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst gepresenteerd. De artistieke leiding van deze editie is in handen van ruangrupa (Indonesisch voor kunstruimte of ruimtelijke vorm), een in Jakarta gevestigd kunstenaarscollectief.

Open in nieuwe tab

30 Jun 2022

Congres: De waarde van cultuur na corona

Hoe wordt, twee jaar na de uitbraak van de pandemie, de waarde van cultuur gedefinieerd en onderzocht? Op 30 juni organiseert de Boekmanstichting in samenwerking met de Landelijke Werkgroep Cultuurbeleid en de Universiteit Utrecht: De waarde van Cultuur na Corona. Tijdens de conferentie maken onderzoekers en beleidsmakers de balans op.

Open in nieuwe tab

26 mei 202206 Jun 2022

Feest van de Geest

Een ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen.

Open in nieuwe tab

11 mrt 202224 Jun 2022

Machine Wilderness

Tot en met 24 juni loopt in Artis het project Machine Wilderness, een artistiek onderzoeksproject waarbij acht kunstenaars op verschillende plaatsen in Artis op zoek gaan naar de relatie tussen mens, natuur en technologie.

Open in nieuwe tab

18 mei 202222 mei 2022

Art Rotterdam Week

Van 18 tot en met 22 mei vindt de Rotterdam Art Week plaats, het jaarlijkse Rotterdamse festival voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers, met beurzen, speciale openingen, tentoonstellingen en een ruim aanbod aan pop-up exposities en open ateliers door de hele stad. De spil van de Rotterdam Art Week is Art Rotterdam, de beurs voor hedendaagse kunst met een focus op jonge kunst, die opent op 19 mei.

Open in nieuwe tab

06 mei 202214 aug 2022

Triënnale Arcadia

Na het Culturele Hoofdstadjaar in 2018, herbergt Friesland in 2022 opnieuw een groot cultureel en sociaal evenement: Arcadia.

Open in nieuwe tab

01 mei 202229 mei 2022

about A woman – witte wieven

Deze biedt expo reflectie en een hedendaags perspectief op de witte wieven sagen. De kunstenaars hebben het afgelopen jaar in online ontmoetingen verhalen verzameld, het werkproces gedeeld en besproken, zijn bij elkaar gekomen en hebben een deskundig verhalenverteller uitgenodigd om meer te weten te komen over de achtergrond van de witte wieven sagen.

Open in nieuwe tab

07 mei 202225 mei 2022

Het Ding

Een ding dat voor de een de prullenbak in kan, is voor een ander van waarde. Van zoveel waarde dat het niet weg kan. Het vormt de aanleiding voor een nieuw kunstwerk of krijgt een eigen plek voor later.

Open in nieuwe tab
ADVERTENTIES