Agenda

08 Dec 202014 Jan 2021

On Affecting Change through Artist-in-Residencies

Driedaags online symposium over de vraag hoe residencies positieve maatschappelijke veranderingen kunnen realiseren. Op 8 en 10 december 2020 en 14 januari 2021. Door Kunsthuis SYB, Hotel Maria Kapel en Transartists – AiR Platform NL. Deelname is gratis.  …

Open in nieuwe tab

20 Jan 2021

Symposium Kunst in de openbare ruimte

Wat is de stand van zaken van kunst in de openbare ruimte in Nederland? Wat komen mensen die werken in dit veld tegen in hun dagelijkse beroepspraktijk? Hoe zien opdrachten eruit? Zijn er nog veel opdrachten en wat zijn de problemen die we tegenkomen wanneer het gaat over de realisering van kunst in de openbare ruimte? Deze en vele andere vragen komen aan de orde bij het Symposium Kunst in de openbare ruimte dat BK-informatie organiseert ter ere van het veertigjarig bestaan van dit vakblad voor beeldend kunstenaars – dat in 1979 zijn oorsprong vindt in het breed onder de aandacht brengen van nieuwe opdrachten voor beeldende kunst in de openbare ruimte.

Open in nieuwe tab

10 Dec 202003 Jan 2021

Amsterdam Light Festival

De 9de editie van het Amsterdam Light Festival plaats dat in het teken staat van het thema When Nature Calls. Deze editie zal niet varend maar te voet te beleven zijn met de Light Walk, een interactieve wandeling door het oostelijk deel van Amsterdam Centrum.

Open in nieuwe tab

20 Nov 202006 Dec 2020

Media Art Festival

Stichting Media Art Friesland presenteert actuele kunst aan een breed publiek in Leeuwarden. Hoofdactiviteit van Media Art Friesland is het jaarlijks Media Art Festival. De voornaamste focus ligt op talentontwikkeling en het presenteren van aanstormend talent uit binnen- en buitenland. Ten gevolge van de coronacrisis is het programma enigszins aangepast.

Open in nieuwe tab

11 Nov 202005 Apr 2020

Diepgeworteld

In 2020 viert de Bomenstichting haar 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het Dordrechts Museum een tentoonstelling met ruim 60 schilderijen uit zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, allemaal afkomstig uit Nederlandse collecties. De schilderijen in de expositie laten zien hoe de schilder zich verhoudt tot het motief van de boom.

Open in nieuwe tab

04 Oct 202007 Mar 2021

Art on Display

Het Nieuwe Instituut zet in de tentoonstelling Art on Display 1949-69 het tentoonstellingsontwerp zelf centraal.

Open in nieuwe tab

03 Oct 202031 Jan 2021

Jump!

Jonge talentvolle kunstenaars in Museum Jan Cunen. Jump! is het talentontwikkelingstraject voor jonge beeldend kunstenaars in Noord-Brabant.

Open in nieuwe tab

19 Sep 202003 Jan 2021

Trembling Landscapes

Eye Filmmuseum in Amsterdam presenteert een groepstentoonstelling waarin enkele vooraanstaande film- en videokunstenaars uit de Arabische wereld het onderwerp landschap verkennen. De kunstenaars verhouden zich op wisselende manieren tot het landschap, al naargelang ze uit Libanon, Palestina, Egypte, Syrië of Irak komen.

Open in nieuwe tab

12 Dec 202009 May 2021

Een monument voor de BKR

De tentoonstelling in het Gorcums Museum geeft een inkijk in de geschiedenis van de spraakmakende Beeldende Kunstenaars Regeling (1949-1987) die nogal werd bekritiseerd. In de tentoonstelling wordt afgerekend met haar negatieve imago. Van 100 kunstenaars is werk te zien dat via de BKR werd aangeschaft.

Open in nieuwe tab

29 Sep 202018 Apr 2021

Say it Loud

Een internationale groepstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Masstricht met hedendaagse kunstenaars die zich in hun werk verhouden tot onderwerpen die samenhangen met diversiteit, het koloniale verleden, de beeldvorming of de interpretatie hiervan.

Open in nieuwe tab

06 Sep 202003 Jan 2021

From what will we reassemble ourselves

De tentoonstelling brengt zes hedendaagse kunstenaars, een team van onderzoekers en een architect bij elkaar om na te denken over een cruciale vraag van de Kroatisch-Bosnische auteur Jozefina Dautbegović: uit welke fragmenten – beelden, verhalen, archieven, historische overblijfselen – stel je een leven samen in het kielzog van genocide? De tentoonstelling positioneert de genocide die 25 jaar geleden plaatsvond in en rond Srebrenica, in Bosnië en Herzegovina als een historisch moment dat alle aanwezige kunstwerken met elkaar verbindt.

Open in nieuwe tab

04 Jul 202028 Feb 2021

Hilton Art Lab

Hilton Hotel stelt tijdelijk een grote winkelruimte naast het hotel beschikbaar voor kortstondige experimentele beeldende kunst projecten: kortlopende, wekelijks wisselende exposities, performances, installaties en filmprojecties.

Open in nieuwe tab

11 Sep 202027 Dec 2020

What about red?

Van de drie primaire kleuren roept rood de meest uiteenlopende emoties op. De tentoonstellingen bestaan uit werken van Nederlandse kunstenaars die zijn geboren rond de jaren ’50. Naast de thema-expositie zijn er werken uit de vaste museumcollectie te zien…

Open in nieuwe tab

04 Oct 202017 Jan 2021

Living, Forgiving, Remembering

De expositie brengt werk bij elkaar van zeventien internationale kunstenaars rondom de thema’s verzoening, vergeving, tolerantie, herinnering en migratie. De tentoonstelling besteedt aandacht aan het overbruggen van tegenstellingen op maatschappelijk, politiek, religieus en cultureel vlak.

Open in nieuwe tab

29 Aug 202028 Feb 2021

Shifting Proximities

In augustus 2020 opende in een grote voormalige televisiestudio in Amsterdam het Nxt Museum, een nieuw museum voor digitale kunst. Uitgaande van het idee dat de toekomst een van de meest fascinerende concepten is van de menselijke geest, laat Nxt Museum kunst en technologie samengaan om te onderzoeken en te laten zien wat die toekomst kan brengen; what is next.

Open in nieuwe tab
ADVERTENTIES