Agenda

25 mei 202306 aug 2023

Beelden in Leiden

De nieuwe editie is dit jaar in handen van het curatorenduo Peter van der Es en Adam Nillissen, oprichters van de kunstenaarsbeurs en organisatie Unfair. Binnen het thema Playground brengen zij nieuw werk van Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak samen.

Open in nieuwe tab

05 mei 202327 aug 2023

Hybrid Tales For Hybrid Times. Celebrating 25 years of MU

Tijdens Hybrid Tales For Hybrid Times laat een groot aantal kunstenaars en ontwerpers uit het wijdvertakte netwerk van MU deze zomer een voortdurend van inhoud en vorm veranderende collage van hybride werken zien. Met installaties en performances, films en talks, scherpzinnige vrolijkheid en blijmoedige radicaliteit.

Open in nieuwe tab

30 Jun 202302 Jul 2023

VAEFE edition II. Walk-in cinema

SEA Foundation organiseert van 30 juni tot en met 2 juli voor de tweede keer het Video Art and Experimental Film Event (VAEFE), een driedaags openlucht filmevenement voor videokunst en experimentele films, dat een fascinerende selectie korte films naar Tilburg brengt.

Open in nieuwe tab

03 Jun 202303 sep 2023

Wonderbaarlijke Wezens

In de tentoonstelling staat de verwondering van de mens voor dieren centraal. Van teksten toegeschreven aan Aristoteles, tot mythische verhalen en geruchten over het toen nog onbekende, magische dierenrijk. De tentoonstelling stelt de vraag waarin de verwondering vandaag de dag schuilt, maar ook: welke verantwoordelijkheden hebben we als mens tegenover dieren?…

Open in nieuwe tab

11 Jun 202312 nov 2023

CODA Paper Art

De expositie toont met een grote diversiteit aan werk – van collages en designobjecten tot mode, performance, kinetische kunst, sculpturen en videowerk – hoe papier en karton de hedendaagse kunstenaar inspireert. Opvallend in deze editie van Paper Art is de voorkeur voor ongekleurd, neutraal papier en karton. Een aantal kunstenaars realiseerde speciaal voor deze editie van Paper Art nieuw werk.

Open in nieuwe tab

04 Jul 202303 sep 2023

Plantiarchy

De wereld wordt letterlijk op zijn kop gezet, door middel van een enorm bos dat ondersteboven door alle ruimtes van Marres groeit. De twee verdiepingen van het huis worden ingezet om het dubbelleven dat planten leiden (boven- en onderaards) te tonen. Ook is de (pseudo) wetenschappelijke documentaire The Plantiarchy te zien, waarin de geschiedenis, het heden en de toekomst van een fictieve, invasieve plantensoort wordt onthuld.

Open in nieuwe tab

21 mei 202316 Jul 2023

De Schoonheid van Kwetsbaarheid

Een tentoonstelling die gaat over de kwetsbare kant van de mens. Kunstenaars die hun blik voornamelijk naar binnen richten om te ervaren wat in hen leeft. Een innerlijke reis aangaan, zich kwetsbaar opstellen, door lagen heengaan en in het proces of naderhand hieraan expressie geven in hun werk.

Open in nieuwe tab

27 mei 202320 aug 2023

De Glazen Stad

Met 2.300 hectare aaneengesloten glazen kassen is het Westland inmiddels verworden tot het grootste glastuinbouwgebied ter wereld. Aan de hand van het werk van acht kunstenaars maakt De Glazen Stad een verkenning van het Westland. De werken in de tentoonstelling bieden inzicht in de relatie tussen landbouw, technologische innovatie en transformatie, de verhoudingen tussen natuurlijk en artificieel, economie en ecologie, en de toekomst van voedselproductie.

Open in nieuwe tab

12 mei 202302 Jul 2023

Leeuwenpoort

De deelnemende kunstenaars aan het resdidencyprogramma Leeuwenpoort brengen het thema industrie op verschillende manieren in beeld, geluid en poëzie tot uitdrukking. Er worden verbanden gelegd met industrialisatie en bevrijding, industriële geluiden uit de haven en natuurlijke ritmes, energie, de impact van menselijke activiteit op de natuurlijke omgeving, ruimte en vrijheid, klimaatcrisis, onderzoek naar wat mogelijk is, jaloezie en de laatste resten van een industriële schoorsteen.

Open in nieuwe tab

08 Jun 202322 okt 2023

Geen woorden maar draden

Geen woorden maar draden toont een enorme verscheidenheid aan borduurwerk, voor een groot deel uit eigen collectie, gemaakt door mensen over de hele wereld. Centraal staat de veelzijdige betekenis van borduren als versiering, als culturele expressie, als document van een verhaal, als uiting van groepsidentiteit en individuele identiteit.

Open in nieuwe tab

20 mei 202317 Jun 2023

Constructs of Dwelling

Een mens wordt mens doordat hij ‘woont’, zegt Martin Heidegger in zijn essay Bouwen Wonen Denken. Het woord wonen komt voort uit het Oudhoogduitse woord voor ‘bouwen’ (buan) en dat gaat, zegt Heidegger, om zowel ‘verzorgen’ als om het bouwen van woonstructuren. R.S.O.L. is een woonplaats voor de praktijk van hedendaagse kunst. Er wordt en is voor de plaats ‘gezorgd’, en nu deze woonplaats gesloopt gaat worden moet die zorg losgelaten worden en achtergelaten.

Open in nieuwe tab

03 Jun 202322 okt 2023

Tussen grenzen. Migratie, macht en grenzeloze verbeelding

Het museum nodigt bezoekers uit om zich te verdiepen in persoonlijke verhalen over migratie. Dit zijn verhalen van beeldend kunstenaars, ontwerpers én het publiek zelf. Hierbij staat de ervaring van migratie, herkenning en inleving centraal.

Open in nieuwe tab

07 mei 202318 Jun 2023

Fine Fleur

Een expositie van dertien kunstenaars uit Parijs en Nederland die allen eenzelfde sensitiviteit in het werk delen. Uit de kunstwerken is een wolk aan zachte waarden te destilleren, zoals porositeit en termen als ongrijpbaar, futiel, ijl, nietig, weerloos, bescheiden, twijfel en niet weten. Waarden die vaak in de verdrukking komen of afgedaan worden als onbelangrijk.

Open in nieuwe tab

11 mei 202331 okt 2023

Creating the Commons

De expositie onderzoekt de open productie van kunst en wetenschap van binnenuit, door zich te richten op de toenemende mate waarmee wetenschappers en kunstenaars werken met co-creatie en open source. Aanverwante thema’s als inclusie, toegankelijkheid, zeggenschap en auteursrecht worden bediscussieerd en onderzocht middels de tentoongestelde werken, gesprekken en workshops.

Open in nieuwe tab

27 mei 202307 okt 2023

9

Bij M0Bi, de tijdelijke, mobiele containerkunstruimte van NP3 is tot en met 15 juli en daarna tussen 1 september en 7 oktober, het project 9 te zien dat bestaat uit een tentoonstelling en events. 9 is een audiovisuele installatie die gaat over identiteitsvorming en het limbogevoel dat kan ontstaan in het proces van ‘worden’.

Open in nieuwe tab
ADVERTENTIES