Agenda

25 May 2023 - 06 Aug 2023

Sculptures in Leiden

De nieuwe editie is dit jaar in handen van het curatorenduo Peter van der Es en Adam Nillissen, oprichters van de kunstenaarsbeurs en organisatie Unfair. Binnen het thema Playground brengen zij nieuw werk van Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak samen.

Open in new tab

May 05, 2023 - 27 Aug 2023

Hybrid Tales For Hybrid Times. Celebrating 25 years of MU

Tijdens Hybrid Tales For Hybrid Times laat een groot aantal kunstenaars en ontwerpers uit het wijdvertakte netwerk van MU deze zomer een voortdurend van inhoud en vorm veranderende collage van hybride werken zien. Met installaties en performances, films en talks, scherpzinnige vrolijkheid en blijmoedige radicaliteit.

Open in new tab

30 Jun 2023 - 02 Jul 2023

VAEFE Edition II. Walk-in cinema

SEA Foundation organiseert van 30 juni tot en met 2 juli voor de tweede keer het Video Art and Experimental Film Event (VAEFE), een driedaags openlucht filmevenement voor videokunst en experimentele films, dat een fascinerende selectie korte films naar Tilburg brengt.

Open in new tab

Jun 03, 2023 - 03 Sep 2023

Miraculous Beings

In de tentoonstelling staat de verwondering van de mens voor dieren centraal. Van teksten toegeschreven aan Aristoteles, tot mythische verhalen en geruchten over het toen nog onbekende, magische dierenrijk. De tentoonstelling stelt de vraag waarin de verwondering vandaag de dag schuilt, maar ook: welke verantwoordelijkheden hebben we als mens tegenover dieren?…

Open in new tab

11 Jun 2023 - 12 Nov 2023

CODA Paper Art

De expositie toont met een grote diversiteit aan werk – van collages en designobjecten tot mode, performance, kinetische kunst, sculpturen en videowerk – hoe papier en karton de hedendaagse kunstenaar inspireert. Opvallend in deze editie van Paper Art is de voorkeur voor ongekleurd, neutraal papier en karton. Een aantal kunstenaars realiseerde speciaal voor deze editie van Paper Art nieuw werk.

Open in new tab

04 Jul 2023 - 03 Sep 2023

Plantiarchy

De wereld wordt letterlijk op zijn kop gezet, door middel van een enorm bos dat ondersteboven door alle ruimtes van Marres groeit. De twee verdiepingen van het huis worden ingezet om het dubbelleven dat planten leiden (boven- en onderaards) te tonen. Ook is de (pseudo) wetenschappelijke documentaire The Plantiarchy te zien, waarin de geschiedenis, het heden en de toekomst van een fictieve, invasieve plantensoort wordt onthuld.

Open in new tab

21 May 2023 - Jul 16, 2023

De Schoonheid van Kwetsbaarheid

Een tentoonstelling die gaat over de kwetsbare kant van de mens. Kunstenaars die hun blik voornamelijk naar binnen richten om te ervaren wat in hen leeft. Een innerlijke reis aangaan, zich kwetsbaar opstellen, door lagen heengaan en in het proces of naderhand hieraan expressie geven in hun werk.

Open in new tab

May 27, 2023 - Aug 20, 2023

De Glazen Stad

Met 2.300 hectare aaneengesloten glazen kassen is het Westland inmiddels verworden tot het grootste glastuinbouwgebied ter wereld. Aan de hand van het werk van acht kunstenaars maakt De Glazen Stad een verkenning van het Westland. De werken in de tentoonstelling bieden inzicht in de relatie tussen landbouw, technologische innovatie en transformatie, de verhoudingen tussen natuurlijk en artificieel, economie en ecologie, en de toekomst van voedselproductie.

Open in new tab

12 May 2023 - 02 Jul 2023

Leeuwenpoort

De deelnemende kunstenaars aan het resdidencyprogramma Leeuwenpoort brengen het thema industrie op verschillende manieren in beeld, geluid en poëzie tot uitdrukking. Er worden verbanden gelegd met industrialisatie en bevrijding, industriële geluiden uit de haven en natuurlijke ritmes, energie, de impact van menselijke activiteit op de natuurlijke omgeving, ruimte en vrijheid, klimaatcrisis, onderzoek naar wat mogelijk is, jaloezie en de laatste resten van een industriële schoorsteen.

Open in new tab

08 Jun 2023 - 22 Oct 2023

Geen woorden maar draden

Geen woorden maar draden toont een enorme verscheidenheid aan borduurwerk, voor een groot deel uit eigen collectie, gemaakt door mensen over de hele wereld. Centraal staat de veelzijdige betekenis van borduren als versiering, als culturele expressie, als document van een verhaal, als uiting van groepsidentiteit en individuele identiteit.

Open in new tab

20 May 2023 - 17 Jun 2023

Constructs of Dwelling

Een mens wordt mens doordat hij ‘woont’, zegt Martin Heidegger in zijn essay Bouwen Wonen Denken. Het woord wonen komt voort uit het Oudhoogduitse woord voor ‘bouwen’ (buan) en dat gaat, zegt Heidegger, om zowel ‘verzorgen’ als om het bouwen van woonstructuren. R.S.O.L. is een woonplaats voor de praktijk van hedendaagse kunst. Er wordt en is voor de plaats ‘gezorgd’, en nu deze woonplaats gesloopt gaat worden moet die zorg losgelaten worden en achtergelaten.

Open in new tab

Jun 03, 2023 - 22 Oct 2023

Between Borders. Migration, power and boundless imagination.

The museum invites visitors to delve into personal stories about migration. These are stories of visual artists, designers and the public itself. Here the experience of migration, recognition and empathy are central.

Open in new tab

07 May 2023 - Jun 18, 2023

Fine Fleur

An exhibition of thirteen artists from Paris and the Netherlands who all share a similar sensitivity in their work. A cloud of soft values can be distilled from the artworks, such as porosity and terms like intangible, futile, tenuous, void, defenseless, modest, doubt and not knowing. Values that are often suppressed or dismissed as unimportant.

Open in new tab

May 11, 2023 - Oct 31, 2023

Creating the Commons

The exhibition explores the open production of art and science from within, by focusing on the increasing extent to which scientists and artists are working with co-creation and open source. Related themes of inclusion, accessibility, control and copyright are discussed and explored through the exhibited works, conversations and workshops.

Open in new tab

May 27, 2023 - 07 Oct 2023

9

At M0Bi, NP3's temporary, mobile container art space, the project 9, which consists of an exhibition and events, is on view through July 15 and then between Sept. 1 and Oct. 7. 9 is an audiovisual installation that deals with identity formation and the limbo feeling that can arise in the process of "becoming.

Open in new tab
ADVERTISEMENTS