Communal Enthusiasm

De tentoonstelling Communal Enthusiasm schijnt een licht op de verschillende episodes, mijlpalen en mensen die de Jan van Eyck academie mede hebben gevormd in de afgelopen 75 jaar. De basis van de tentoonstelling is een overzicht van artefacten die stammen uit de periode eind jaren 1940 tot nu. Bijna alle kunstwerken in de tentoonstelling zijn gemaakt door oud-deelnemers, adviseurs en directeuren van de academie. De tentoonstelling bevat ook een selectie van objecten uit de archieven en depots van de academie: technische overblijfselen, instrumenten, administratieve documenten en restanten van eerdere tentoonstellingen.

De artefacten tonen bepaalde tendensen die de geschiedenis en het karakter van de academie tonen. Ze vertellen over de secularisatie van kunst, de opkomst en ondergang van esthetische trends en de wijze waarop in de jaren na de oorlog ambachtelijke scholing in de kunsten plaatsmaakte voor meer conceptuele en onderzoeksmatige en, in de afgelopen jaren, meer discursieve werkvormen.

Te bezoeken t/m 15 december.

janvaneyck.nl

(foto’s Parasite 2.0/Luca Marullo)

Met: Appie Drielsma, Raul Marroquin, Ryan Gander, Pieter Defesche, Silvia Baltus, C. Poerwadi, Megan Francis Sullivan, Alexandra Phillips, John Körmeling, Ruud Kuijer, Ben Brack, Wiel Arets & Wim van den Bergh, Harry Buckinx, Rudolf Bikkers, Gottfried Hundsbichler, Knut Flatin, Bert de Hoog, Ron Bernstein, Hardi, Cedar Lewisohn, Rod Summers, Niek Hendrix, Servie Janssen, Zohny Maguib, Linda Pollack, Petran Vermeulen, Geoffrey Salmon, Romy Finke, Dario D’Aronco, Imogen Stidworthy, Parasite 2.0, Margriet Thissen, Albert Troost, YumikoYoneda, Orla Barry, Marine Kaiser, Hooykaas/Stansfield, William PARS Graatsma, Navine G. Dossos, Lukas Smits, Andrea Éva Győri, Jo Frenken, Aleksander Johan Andreassen, Kristina Sedlerova-Villanen, Norbert Grunschel en Helga Paetzold.

The Origin of the Shadow

Niek Hendrix

2023
Flying Time

Hooykaas/Stansfield

1982
overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

Macchina Arte: the new building of the Jan Eyck Academy

Wiel Arets & Wim van den Bergh

1988
overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

ontwero 75-jarig jubileum

Ton van de Ven

2023
overzichtsfoto

overzichtsfoto

overzichtsfoto

Meer In beeld

ADVERTENTIES