Future Materials Bank

  • landelijke instellingen

De Future Materials Bank is een materiaalarchief dat de overgang naar ecologisch bewuste kunst- en ontwerppraktijken ondersteunt en bevordert.

Het archief is onderdeel van Future Materials, een hybride platform van de Jan van Eyck Academie. Door informatie en monsters van makers over de hele wereld te verzamelen, wil het archiefonderzoek inspireren en kennis over duurzame materialen verspreiden. De collectie van de Bank groeit voortdurend en biedt inzicht in de manieren waarop het begrip duurzaamheid zich ontwikkelt op het gebied van kunst en design. Momenteel huist het online archief driehonderdeenentwintig duurzame, toekomstbestendige kunstenaarsmaterialen.

Nieuwe bijdragen en suggesties zijn altijd welkom. Door materiaal in te dienen kan je deel uitmaken van de Future Materials Bank-gemeenschap. Omdat de Future Materials Bank twee jaar bestaat wordt deze mijlpaal is gevierd met een uitbreiding van de Future Materials website, waaraan een Makers-pagina is toegevoegd en opnames van Future Materials Encounters, een serie workshops en gesprekken waarbij de maker een materiaal uit de Bank introduceert.

Meer informatie

Meer Artikelen

ADVERTENTIES