Onze inhoud

Wat vindt u in het laatste en wat kunt u verwachten in het volgende nummer?


Nummer 6 van BK-informatie verschijnt op 23 september.

In het volgende nummer onder andere:

  • Een beeldbijdrage van Façade 2022
  • Kunstenaarscolumn van Koen Kievits
  • De rechtReeKs van de Kunstenbond
  • agenda, residencies, opdrachten en meer
  • Boekman #131: Kunstenaar en macht

Wat was er in nummer 5?

 

Opstarten met Lauren

In de rubriek Opstarten schrijft Lauren Raaijkamers ondermeer over bio art

Opdrachtgeverschap en openbare ruimte

Esther Didden sprak over een nieuw leven van een neon kunstwerk in Utrecht: Rebus van Korrie Besems

Mag de huur van je atelier zomaar worden verhoogd?

In rechtReeKs neemt de Kunstenbond, de vakbond voor kunstenaars en iedereen die werkt in de culturele en creatieve sector, elke editie een onderwerp onder de loep dat fundamenteel is voor de beroepspraktijk van de professionele kunstenaar. Deze keer schrijft Jet Hootsmans, advocaat bij de Kunstenbond en specialist in contractenrecht, over de rechten van huurders van atelierruimte. Moet je het accepteren als je verhuurder een forse stijging van je huurprijs aankondigt?

In beeld

Eindexamenwerk van de nieuwe lichting van de Nederlandse kunstacademies, deel 2.

Grenzen

Het redactioneel van deze BK-informatie gaat over grenzen. Het kan erg vervelend zijn om tegen grenzen aan te lopen en soms is het maar goed ook dat iemand tegen zo’n grens aanbotst.

Kunstenaarscolumn

Beeldend kunstenaar, performance kunstenaar en natuurgids Linda Molenaar (1972) is in 1997 afgestudeerd als beeldhouwer. Zij laat zich inspireren door de relatie tussen mens en natuur. Haar werkplek is driehoog in Amsterdam, daarom gaat ze graag de stad uit voor een residency in de natuur. De hele maand april van dit jaar werkte ze in arctisch Noord-Noorwegen bij residency Sjyhågen op Elgeløya, het ‘Engeleneiland’. Zonder vooropgezet plan zocht ze de leegte op.

Verder

Verder een overzicht van de eindexamenexpo’s in het land en veel informatie over groepstentoonstellingen, personalia, publicaties, open calls, residencies, opdrachten, vraag en aanbod, en meer.

Nog geen abonnement?

BK-informatie verschijnt 8 keer per jaar. Voor 22,50 euro heeft u een jaarabonnement en vallen alle nummers bij u in de brievenbus, bovendien heeft u als abonnee gratis toegang tot alle informatie op deze website en bent u als eerste op de hoogte van onze actviteiten.

U regelt het hier

Meer Artikelen

ADVERTENTIES