1. Space Cowboys en Slavernijmonument Tilburg

Albert Dedden en Paul Keizer (Space Cowboys) praten over het Slavernijmonument dat zij maakten voor Tilburg. Ook horen we Eardly van der Geld, voorzitter van de Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg. Opvallend aan het hele proces van de totstandkoming van het monument was het open karakter van de procedure.

U kunt ook luisteren via Apple Podcasts of Spotify

Onze stelling naar aanleiding van deze podcast luidt:

Als het gaat om het maken van nieuwe monumenten moet de gehele procedure volledig openbaar zijn, zoals in Tilburg

Online reageren op de podcast is niet meer mogelijk.

Reacties

2 reacties op “1. Space Cowboys en Slavernijmonument Tilburg”

  1. Mariette Visbach schreef:

    Mooie aftrap van deze relevante Podcast serie: brede scoop op de totstandkoming van het monument; maakt nieuwsgierig naar de volgende afleveringen.

  2. Fons Spinhof schreef:

    Er gebeurd zoveel in deze podcast (beeldend, ruimte, betekenis, invoeling etc.) en ik ben ook wel wat laat met reageren. Maar wat ik een beetje mis in het Surinaamse “keti koti” (keten gebroken) viering de duiding van slavernij en kolonialisme. Twee entiteiten die in de loop der eeuwen samen zijn gevloeid. Ergo althans mijns inziens door naar macht strevende kwaadwillende handelaren wereldwijd verspreide handelsposten tot gebiedseigendommen ten koste van de oorspronkelijke bewoners hebben omgevormd met alle negatieve gevolgen. Dit resulteerde in een antislavernij wet rond 1850. Kortom hoe leren we iets etc.

  • Meer podcast

    ADVERTENTIES