Beste cultuurambtenaar,

Fijn dat u ons, naar aanleiding van de brief die we u stuurden, bezoekt op onze website. We zetten hieronder een aantal mogelijkheden tot samenwerken met
BK-informatie uiteen.

Hier vindt u meer informatie over het vakblad

Voor vragen of meer informatie kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. We hopen van u te horen.

Vriendelijke groeten,
Xandra Nibbeling, hoofdredacteur

 

BK-informatie voor uw kunstenaars?

Beeldend kunstenaars zijn graag goed geïnformeerd over hun werkveld. Gemeenten kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Wilt u in uw gemeente de beeldend kunstenaars de mogelijkheid geven zich goed te informeren?

Samen kunnen we een plan opstellen

Voorbeeld: in Rotterdam krijgen kunstenaars die zich nieuw inschrijven de mogelijkheid om een jaar lang een gratis abonnement op BK-informatie te ontvangen. CBK Rotterdam neemt de kostprijs hiervan op zich. Dit gebaar wordt onder de kunstenaars zeer gewaardeerd.

De organisatie en verspreiding nemen wij uit handen, u maakt het eenmalige contact hierover met de kunstenaars via een mail of brief die wij voor u kunnen verzorgen.

Mail ons via redactie@bk-info.nl onder vermelding van ‘offerte BK-actie kunstenaars’ en vermeld daarbij het aantal beeldend kunstenaars in uw gemeente, en wij zullen u dan een voorstel sturen.

Proefnummer

Als gemeente kunt u een gratis proefnummer van BK-informatie aanvragen via secretariaat@bk-info.nl.

Nieuwsbrief

Acht keer per jaar versturen we onze e-nieuwsbrief met tips en nieuws. U kunt zich hiervoor gratis inschrijven.

Kunstbeleid in uw gemeente

Informatie en persberichten over nieuwe ontwikkelingen, regelingen, foto’s van opgeleverde werken in de openbare ruimte, ontvangen we heel graag op de redactie.

Uw informatie en persberichten kunt u sturen naar redactie@bk-info.nl

Zoekt u een kunstenaar voor een kunstopdracht?

BK-informatie wordt door meer dan 7.000 beeldend kunstenaars gelezen. Dat is meer dan de helft van alle professionele beeldend kunstenaars in Nederland. Daarmee is
BK-informatie het belangrijkste platform om een nieuwe kunstopdracht onder de aandacht te brengen.
U levert de tekst aan en wij maken deze gratis op. Een advertentie door uw eigen ontwerpers op laten maken is ook mogelijk.
Oproepen voor opdrachten aan beeldend kunstenaars worden gratis doorgeplaatst op onze website.

Voor de bovengenoemde mogelijkheid, hebben we een speciaal en gunstig advertentietarief. Een kwart pagina heeft u al voor 400 euro.

Meer informatie

Veel gestelde vragen over
BK-informatie

Wat voor informatie biedt BK-informatie?

BK-informatie biedt praktische informatie die de beroepspraktijk van beeldend kunstenaars ondersteunt, waaronder residencies, overheidsbeleid, groepstentoonstellingen, opdrachten, etc.

Hoeveel abonnees heeft BK-informatie?

We hebben ruim 7.000 abonnees, waarvan 90% werkt al beeldend kunstenaar, de rest werkt veelal in de kunstsector. We bereiken zowel beginnende als mid-career kunstenaars.

Bestaat BK-informatie ook in het Engels?

De papieren versie verschijnt alleen in het Nederlands. Iedere abonnee krijgt volledig toegang tot de website, die ook in het Engels beschikbaar is.

Waarom heeft BK-informatie een focus op beeldende kunst in de openbare ruimte?

BK-informatie werd in 1979 opgericht door de Rijksbouwmeester om opdrachten van de verschillende overheden voor beeldende kunst in de openbare ruimte breed onder de aandacht te kunnen brengen bij Nederlandse kunstenaars. Zo kwamen bijna alle kunstopdrachten en oproepen van Rijk, provincies en gemeenten terecht bij duizenden beeldend kunstenaars die daar veelvuldig op reageerden. De focus van het blad is inmiddels breder geworden, maar de openbare ruimte blijft onze speciale aandacht houden.

Abonneren?

Tot slot: u kunt natuurlijk ook gewoon een abonnement nemen.

Voor slechts € 22,50 per jaar ontvangt u
BK-informatie acht keer per jaar in de brievenbus