Regelingen arbeidsongeschiktheid en pensioen

  • landelijke instellingen

Impulsregelingen voor zzp’ers in de culturele en creatieve sector.

Oog voor Impuls biedt impulsregelingen voor zzp’ers in de culturele en creatieve sector.

De Zelfverzekerd regeling stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Heb je nog geen voorziening voor arbeidsongeschiktheid maar wil je dit wel? Dan kun je een bijdrage aanvragen zodra je een verzekering hebt afgesloten of bent gaan deelnemen aan een fonds. Ook zzp’ers die al een verzekering hebben komen voor deze regeling in aanmerking.

Als de aanvraag wordt toegekend krijg je voor een periode van maximaal 12 maanden 50% van de maandelijkse kosten vergoed, met een maximum van 50 euro per maand. Om zzp’ers te stimuleren om deze stap te maken komen nieuwe aanmeldingen ook in aanmerking voor een stimulansbonus van 120 euro.

De Nu voor Later regeling stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om (meer) te gaan sparen voor hun pensioen. Als de aanvraag wordt toegekend krijg je 50% van de stortingen in je pensioenvoorziening vergoed, met een maximum van 300 euro. Heb je op of na 1 april 2023 een nieuwe pensioenvoorziening voor jezelf geregeld? Dan kom je in aanmerking voor een stimulansbonus van 120 euro als tegemoetkoming in de afsluitkosten.

Deadline: 1 juli

Meer informatie

Meer Artikelen

ADVERTENTIES