Rechtenwijzer kunst in de openbare ruimte

  • publicaties

Pictoright maakte een online special over de rechten rondom kunst in de openbare ruimte.

Mag iemand een foto van jouw muurschildering gebruiken voor een website? Of als poster aanbieden in een webshop? Wat kun je doen als je kunstwerk slecht onderhouden wordt of als de gemeente besluit het te verplaatsen of zelfs te vernietigen – speelt het auteursrecht dan nog een rol? En wat kan Pictoright hierin betekenen?

Om makers en hun opdrachtgevers te helpen bij lastige kwesties rondom kunst in de openbare ruimte, heeft het juridische team van Pictoright een rechtenwijzer ontwikkeld. De rechtenwijzer geeft antwoord op juridische vragen en biedt ook voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken om zelf bezwaar te maken tegen inbreuken of onrechtmatig handelen.

Door de rechtenwijzer stap voor stap te doorlopen weet je wanneer het zin heeft om actie te ondernemen. In dat geval kom je vanzelf bij de juiste brief terecht. Naast de adviezen en voorbeeldbrieven voor kunstenaars, is er ook een tool voor de eigenaren of beheerders van kunstwerken die kan helpen bij vragen over onderhoud, aantasting, verplaatsing of verwijdering.

Zie magazine.pictoright.nl

Meer Artikelen

ADVERTENTIES