Oproep: voeg kunstwerken toe aan sleutelwerken.nl

  • Sleutelwerken

Op vrijdag 13 maart lanceerden we de website sleutelwerken.nl. De site biedt een overzicht van 100 kunstwerken in de openbare ruimte van 1945 tot heden. Deze werken zijn kunsthistorisch, maatschappelijk of ruimtelijke van invloed geweest en staan verspreid door het hele land. De website wordt goed bezocht. Nu we allemaal beperkt naar buiten kunnen, komt […]

Op vrijdag 13 maart lanceerden we de website sleutelwerken.nl. De site biedt een overzicht van 100 kunstwerken in de openbare ruimte van 1945 tot heden. Deze werken zijn kunsthistorisch, maatschappelijk of ruimtelijke van invloed geweest en staan verspreid door het hele land. De website wordt goed bezocht. Nu we allemaal beperkt naar buiten kunnen, komt deze als geroepen om de kunstwerken alvast virtueel te bezoeken en te bekijken.

Op verschillende manieren kunt u op de website zoeken naar de kunstwerken. U kunt selecties maken per periode; steeds in blokken van tien jaar, per thema zoals monumenten, objecten of land-art of op plaatsnaam. Op een plattegrond wordt aangegeven waar de kunstwerken zijn. Door deze te schuiven komen de werken binnen de getoonde cirkel in beeld. Wilt u alle 100 sleutelwerken zien, scroll dan naar beneden en u komt ze allemaal tegen.

Wij zijn nu hard bezig om de laatste aanpassingen aan de website uit te voeren en alle kunstwerken die in november 2019 zijn voorgedragen er op te plaatsen. Ook van die werken willen wij een foto tonen en een beschrijving geven. Het overzicht zal dus dan niet alleen de sleutelwerken tonen maar ook alle werken die zijn aangedragen.

Zelf kunt u ook één of meerdere kunstwerken toevoegen, bijvoorbeeld die bij u in de buurt. Daarvoor heeft u een eigen foto van het werk nodig en een korte motivatie. De eigen foto is van belang omdat we anders met de rechten van de fotograaf en de kunstenaar te maken krijgen.

Uiteindelijk zal het geheel van kunstwerken op de site een actueel beeld geven van de staat van kunst in de openbare ruimte en zal het bezoeken van de website door alle toevoegingen steeds meer de moeite waard zijn.

Sleutelwerken.nl

Meer Artikelen

#watdoetdathier

  • Sleutelwerken

Het jubileumproject Sleutelwerken vervolgt zijn weg met de hashtag #watdoetdathier,…

Online kunst kijken en luisteren

Nu de musea en presentatie-instellingen tijdelijk zijn gesloten en we zoveel binnen…

Bijdragen 2019 Mondriaan Fonds

  • financiering

Het afgelopen jaar ontving het Mondriaan Fonds 2.554 aanvragen voor bijdragen, zo…

Sleutelwerken.nl

  • Sleutelwerken

Voor ons jubileumproject reed Ingrid Fijen door Nederland om foto's te maken…

ADVERTENTIES