Biënnale van Venetië

Van 20 april tot en met 24 november vindt de 60e Biënnale van Venetië plaats, dit jaar samengesteld door Adriano Pedrosa (Brazilië), onder de titel Stranieri Ovunque – Foreigners Everywhere. De titel is afgeleid van een serie werken die vanaf 2004 is gemaakt door het collectief Claire Fontaine, gestart in Parijs en gevestigd in Palermo. […]

B B B

Van 20 april tot en met 24 november vindt de 60e Biënnale van Venetië plaats, dit jaar samengesteld door Adriano Pedrosa (Brazilië), onder de titel Stranieri Ovunque – Foreigners Everywhere. De titel is afgeleid van een serie werken die vanaf 2004 is gemaakt door het collectief Claire Fontaine, gestart in Parijs en gevestigd in Palermo. De werken bestaan uit neonsculpturen van verschillende kleuren met de woorden ‘Stranieri Ovunque’ in verschillende talen. Deze uitdrukking is weer ontleend aan de naam van een collectief uit Turijn dat begin jaren 2000 vocht tegen racisme en vreemdelingenhaat in Italië.

Kunstenaar Renzo Martens zal samen met het kunstenaarscollectief Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en curator Hicham Khalidi de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2024 verzorgen.

Meer Agenda

ADVERTENTIES