• Speciale editie

  Speciale editie

  Bij BK-informatie #2, 2021 is onze speciale editie meegestuurd, een publicatie die de afsluiting van ons jubileumproject markeert.

 • Symposium Kunst in de openbare ruimte

  Symposium Kunst in de openbare ruimte

  Een kort pre-verslag van het jubileumsymposium van 20 januari jl. Bij BK-informatie #2 komt een ‘special edition’ met een uitgebreid verslag en reflectie.

 • Online BK-lezing tijdens Art Rotterdam

  Online BK-lezing tijdens Art Rotterdam

  Door het verlengen van de coronamaatregelen tot 9 februari zien wij ons genoodzaakt de online lezing uit te stellen, dit vanwege de koppeling aan Art Rotterdam en de mogelijkheid deze beurs te bezoeken. De lezing zal nu plaatsvinden op vrijdag 2 juli. De tickets voor 5 februari blijven uiteraard geldig. De eerste 80 aanmeldingen ontvangen…

 • Je zal maar een rotonde zijn

  Je zal maar een rotonde zijn

  In elk nummer van BK-informatie besteden we in een artikel aandacht aan iets dat opviel bij het selecteren van de sleutelwerken of in de voordrachten. Deze keer gaat het over kunstwerken op een rotonde, de zogenoemde ‘rotondekunst’.

 • Wat doet dat hier?

  Wat doet dat hier?

  Via de campagne #watdoetdathier wilden we erachter komen hoe kunst in de openbare ruimte in Nederland door het grote publiek wordt beleefd.

 • Symposium Kunst in de openbare ruimte

  Symposium Kunst in de openbare ruimte

  Online beschikbaar tot eind februari.

 • Monumenten, twee hedendaagse voorbeelden

  Monumenten, twee hedendaagse voorbeelden

  Eind vorig jaar riepen we op om online voordrachten te doen voor de lijst van 100 sleutelwerken naoorlogse beeldende kunst in de openbare ruimte. Die lijst is er nu: www.sleutelwerken.nl. Binnen de voordrachten die we ontvingen zaten opvallend veel monumenten. Het lijkt een zeer geaccepteerde én gewaardeerde kunstvorm. In dit artikel aandacht voor twee hedendaagse…

 • Eigenaarschap

  Eigenaarschap

  In BK-informatie besteden we dit keer aandacht aan het kunstwerk Broken Circle/Spiral Hill van de Amerikaanse kunstenaar Robert Smithson (1938-1973), één van de honderd sleutelwerken.

 • Herplaatsing van een kunstwerk: twee voorbeelden

  Herplaatsing van een kunstwerk: twee voorbeelden

  Dit artikel beschrijft twee geslaagde en zeer verschillende voorbeelden van een succesvolle herplaatsing van kunstwerken in de openbare ruimte. Opvallend is dat in beide gevallen de kunstwerken een nieuwe eigenaar kregen en daarmee een langer leven.

 • #watdoetdathier

  #watdoetdathier

  Het jubileumproject Sleutelwerken vervolgt zijn weg met de hashtag #watdoetdathier,

 • Sleutelwerken.nl

  Sleutelwerken.nl

  Voor ons jubileumproject reed Ingrid Fijen door Nederland om foto’s te maken van enkele van de 100 sleutelwerken. Gewapend met fototoestel ging ze op zoek naar de kunst in de polder en de stad, langs de snelweg, bij het politiebureau, het station en de rotonde.

 • Oproep: voeg kunstwerken toe aan sleutelwerken.nl

  Oproep: voeg kunstwerken toe aan sleutelwerken.nl

  Op vrijdag 13 maart lanceerden we de website sleutelwerken.nl. De site biedt een overzicht van 100 kunstwerken in de openbare ruimte van 1945 tot heden. Deze werken zijn kunsthistorisch, maatschappelijk of ruimtelijke van invloed geweest en staan verspreid door het hele land. De website wordt goed bezocht. Nu we allemaal beperkt naar buiten kunnen, komt…

 • 100 Sleutelwerken na-oorlogse beeldende kunst in de openbare ruimte

  100 Sleutelwerken na-oorlogse beeldende kunst in de openbare ruimte

  Afgelopen november riep stichting BK-informatie op om online een voordracht te doen voor een lijst van 100 Sleutelwerken na-oorlogse beeldende kunst in de openbare ruimte. De lijst is er nu.

 • lijst 100 Sleutelwerken Openbare Kunst NL

  lijst 100 Sleutelwerken Openbare Kunst NL

  De onderstaande lijst van sleutelwerken is opgesteld in chronologische volgorde en is het resultaat van het Jubileumproject van BK-informatie. Meer informatie vindt u op deze website en op www.sleutelwerken.nl

 • Eerste sleutelwerken van naoorlogse kunst in de openbare ruimte bekend

  Eerste sleutelwerken van naoorlogse kunst in de openbare ruimte bekend

  Eind 2019 deden we een oproep onder onze lezers om voordrachten te doen voor sleutelwerken beeldende kunst in de openbare ruimte. Dat leverde een paar honderd nominaties op. Uiteindelijk is een lijst van 100 sleutelwerken samengesteld die 13 maart bekend gemaakt wordt. We maken er alvast 12 bekend: een willekeurige keuze uit de lijst van…

 • Veertig jaar BK-informatie: 100 sleutelwerken

  Veertig jaar BK-informatie: 100 sleutelwerken

  Welke kunstwerken in de openbare ruimte in Nederland zijn sleutelwerken te noemen? Honderden suggesties kregen we van u binnen waar we mee aan de slag gaan. Lees hier meer over achtergrond en hoe het verder gaat.

nl_NL_formalDutch