• Hoe kom je in contact met galerieën?

  Hoe kom je in contact met galerieën?

  Iedere maker weet het: bekendheid opbouwen als beeldend kunstenaar vereist tijd en toewijding. Het is belangrijk om je werk actief te promoten en in contact te blijven met je publiek. Of om te blijven werken aan het verbeteren van je kunst. Bekendheid is overigens een relatief begrip. Er zijn genoeg voorbeelden van kunstenaars die niet…

 • Hoe vergroot je de bekendheid van je werk?

  Hoe vergroot je de bekendheid van je werk?

  In de nieuwe rubriek HOE? stellen we telkens een vraag over hoe je als beeldend kunstenaar bepaalde praktische zaken die betrekking hebben op je beroepspraktijk zou kunnen aanpakken. Het zijn handreikingen waarmee je hopelijk je voordeel kunt doen. Dit keer de vraag: Hoe vergroot je de bekendheid van je werk?

 • Hoe gebruik je Instagram voor je beroepspraktijk?

  Hoe gebruik je Instagram voor je beroepspraktijk?

  Instagram is een krachtig platform voor beeldend kunstenaars om hun werk te kunnen tonen (en wellicht verkopen) en daarmee meer bekendheid te geven. Onderstaand noemen we enkele tips om jezelf als kunstenaar effectief op Instagram onder de aandacht te brengen.

 • Hoe bouw je aan een relevant netwerk?

  Hoe bouw je aan een relevant netwerk?

  Het opbouwen van een relevant netwerk als beeldend kunstenaar is van belang om je carrière te bevorderen, je werk te exposeren en kansen te vinden. Hieronder enkele stappen die kunnen helpen bij het opbouwen van een goed netwerk.

 • Hoe kom je in contact met curatoren?

  Hoe kom je in contact met curatoren?

  De rol van een curator in de beeldende kunstwereld kan voor beeldend kunstenaars erg belangrijk zijn. Een curator is verantwoordelijk voor het organiseren en samenstellen van tentoonstellingen in kunstgalerijen, musea, en andere kunstinstellingen en houdt zich onder andere bezig met de selectie van kunstwerken die passen bij een tentoonstelling.

 • Hoe vraag je een subsidie aan?

  Hoe vraag je een subsidie aan?

  Het aanvragen van een subsidie kan een gestructureerd proces zijn, het is echter wel zaak om ruim van tevoren te beginnen met de voorbereidingen, zowel inhoudelijk, maar ook wat betreft alle regeldingen om het project heen, zoals organisatie, communicatie, financiën, et cetera. Onderstaand enkele stappen die houvast kunnen bieden bij het samenstellen van een subsidieaanvraag.

nl_NL_formalDutch